8 idei de iluminat pentru locuințele moderne

Având capacitatea de a schimba complet aspectul și atmosfera casei dumneavoastră, alegerea corectă a iluminatului interior  poate fi o sarcină dificilă. De la alegerea becurilor potrivite până la lustre și aplice, sistemele de iluminat de iluminat trebuie să fie în armonie unele cu altele pentru a crea ambianța pe care o doriți. Pentru a vă ajuta, am realizat acest ghid de idei de iluminat interior, astfel încât să puteți opta pentru cele mai bune soluții pentru casa dumneavoastră.

1. Becurile și culorile acestora

Iluminat

Când vine vorba de alegerea becului potrivit, există diverse culori, forme și dimensiuni din care puteți alege.

Iluminat cald
Becurile cu lumină caldă au, de obicei, o culoare mai galbenă decât alte tipuri de iluminat. Aceste becuri dau o senzație naturală și relaxantă, mai ales seara. Gândiți-vă la apusul de soare și la nuanțele superbe ale acestuia.

Iluminat neutru
Aceste becuri standard produc o lumină albă strălucitoare, asemănătoare cu cea a soarelui în mijlocul zilei. Aceasta este exact genul de lumină pe care îl doriți în jurul mesei, pentru a menține camera bine luminată și atmosfera vie.
Iluminat rece
Becurile cu lumină rece au adesea o nuanță slabă de albastru și creează o lumină puternică și strălucitoare care amintește de un cer albastru în mijlocul zilei.
Acestea nu sunt excelente pentru dormitoare, deoarece pot împiedica procesul de relaxare pentru noapte. Cu toate acestea, iluminatul rece funcționează bine în zonele în care este nevoie de atenție și concentrare, cum ar fi într-un birou sau într-o bucătărie.

2. O primire călduroasă

Iluminat intrare

O intrare bine luminată în casă nu este esențială doar pentru siguranța dumneavoastră, ci și pentru a crea o atmosferă primitoare. Cea mai simplă soluție, o lampă de plafon deasupra intrării. Dacă aveți un tavan înclinat deasupra scărilor și nu puteți monta o lampă de plafon, atunci luminile de perete sunt o alegere mai bună.
Spoturile sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă ilumina intrarea. Acestea vă permit să orientați diferitele lumini pentru a ilumina zonele pe care doriți să le focalizați, ceea ce le face ideale pentru holurile care au o formă ușor neobișnuită.

3. Iluminat perfect în bucătărie

Iluminarea bucătăriei

Bucătăriile pot fi dificile de iluminat mai ales dacă beneficiază de o lumină naturala slabă. Deoarece sunt un spațiu multifuncțional, cel mai bine este să combinați diverse opțiuni de iluminat pentru a crea configurația perfectă. De asemenea, este important să lucrați cu ce aveți, de exemplu, dacă bucătăria are ferestre mari care lasă să intre multă lumină naturală, profitați de aceasta.
Benzile de iluminat și luminile de sub dulapuri sunt excelente pentru a vă ilumina blaturile de lucru, astfel încât să vedeți mai clar atunci când tăiați și pregătiți mâncarea. În ceea ce privește iluminatul central, un candelabru sau o lampă suspendată sunt ambele opțiuni excelente pentru a vă ilumina masa sau insula de bucătărie.

4. Iluminatul relaxant al camerei de zi

Iluminat camera de zi

Camera de de zi sau livingroom-ul este centrul de relaxare al oricărei case și este important să vă alegeți iluminatul corect. Iluminatul vă permite să creați diferite zone in acest spațiu. O lampă de podea va da o vibrație confortabilă în timp ce proiectează lumina în întreaga cameră, ceea ce o face alegerea perfectă pentru camerele fără prea multă lumină naturală. În plus, o veioză este o modalitate excelentă de a ilumina un colț al camerei și de a adăuga o notă de eleganță.
Fie că doriți să adoptați un design modern, industrial sau minimalist, în interiorul casei dumneavoastră, iluminatul reprezintă o notă de finisare excelentă.

5. Corpuri elegante de iluminat

Lumina cu pandantiv
Lustrele cu design asimetric sunt pot fi o soluție excelentă pentru locuințele moderne. Perfectă pentru holurile cu tavan înalt sau ca punct focal într-o bucătărie sau o zonă de living în plan deschis. O lustră sau o pendulă led cu design asimetric este cea mai bună atunci când vine vorba de a găsi o soluție de iluminat care să fie o piesă centrală a încăperii.
Dacă aveți o înălțime suplimentară a tavanului cu care să vă jucați, optați pentru o lampă suspendată de inspirație industrială. În mod similar, corpurile de iluminat suspendate arată uimitor deasupra unei insule de bucătărie sau a unei mese din dining.

6. Iluminatul modern din dormitor

Iluminarea dormitorului
Când vine vorba de dormitor, iluminatul cald este cel mai bun, deoarece luminile prea puternice nu vor permite relaxarea înainte de somn. Evaluați amplasarea prizelor de curent. Cel mai probabil, veți avea nevoie de prize de o parte și de alta a patului, pentru lămpile de pe noptiere.
Când vine vorba de iluminatul central din dormitor, cea mai bună modalitate de a menține iluminatul la luminozitatea potrivită pentru diferite momente din zi este adăugarea unui întrerupător cu variator reglabil.

7. Iluminarea biroului de acasă

Iluminarea biroului
Găsirea unei soluții de iluminat care să fie atât eficientă, cât și atractivă este esențială pentru a crea un mediu productiv în biroul de acasă. Combinarea iluminatului general al camerei cu o lampă de birou vă va permite să stați confortabil, să vă concentrați asupra sarcinii de lucru și poate preveni oboseala inutilă a ochilor.
Optați pentru un iluminat mai puternic de tavan – biroul dumneavoastră de acasă ar trebui să fie un spațiu care să vă inspire! Dacă biroul are o expunere limitată la lumina naturală, asociați și o lampă de podea. Iluminarea biroului dumneavoastră este importantă, deoarece vă va ajuta să vă concentrați. O lampă de birou orientată în jos vă va proteja ochii de strălucire și vă va menține spațiul de lucru bine luminat.

8. Lumini relaxante în baie

Iluminare baieAvând în vedere că multe băi au o lumină naturală limitată sau nu au ferestre, este important să aveți un iluminat corect. Adăugați o notă eclectică la băile de la parter cu o lampă.
În băile de familie aglomerate, unde iluminatul de tavan este cea mai bună opțiune, lămpile de plafon reprezintă o alegere modernă și practică. Alternativ, adăugați un element de design suplimentar spațiului dumneavoastră cu o lampă de tavan încastrată.