Plante de interior – cele mai bune carti pentru cultivarea si ingrijirea acestora

Plantele de interior imbunatatesc aspectul din orice casa insa au si multe alte beneficiii precum purificarea aerului, apropierea de natura sau satisfactia ingijirii acestora. Alegerea plantelor de interior trebuie insa facuta cu grija, trebuind sa luate in considerare mai multe aspecte decat forma frunzelor sau culoarea florilor. Inainte sa achizitionati o planta de interior va trebui sa va asigurati ca aveti conditii optime de lumina, temperatura si umiditate. De exemplu, un cactus va avea nevoie de o incapere insorita care are ferestrele orientate spre sud iar plantele tropicale precum monstera si ficus lyrata au nevoie de un mediu umed si calduros. 

Pentru a va ajuta sa alegeti si sa ingrijiti diferite tipuri de plante pentru interior va vom prezenta un top al celor mai bune carti dedicate persoanelor pasioante de cultivarea plantelor decorative. 

1. Enciclopedia Truffaut: Plante de interior – Patrick Mioulane

Enciclopedia Truffaut Plante de interiorDaca sunteti pasionati de plantele de interior, atunci Enciclopedia Truffaut scrisa de Patrick Mioulane este cea mai completa carte pe care o puteti cumpara. Veti gasi informatii despre nu mai putin de 1500 de plante de interior, de la bonsai, cactusi si plante suculente, pana la flori, palmieri si plante carnivore.

Din aceasta carte veti afla care sunt cele mai bune plante depoluante sau cum puteti alege plantele in functie de dimensiunile si nivelul de lumina al camerelor. Sfaturi de ingrijire zilnica si periodica, bolile si daunatorii plantelor, stimularea infloririi si inmultirea acestora sunt alte informatii pe care le veti descoperi in aceasta enciclopedie completa scrisa de redactorul sef al revistei Oameni si plante, Patrick Mioulane.

2. Cum sa nu iti ucizi plantele de apartament – Veronica Peerless

Cum sa nu iti ucizi plantele de apartamentNu reusiti sa aveti plante decorative in casa oricat de mult va dati silinta? Aceasta carte va poate invata tot ce aveti nevoie pentru a ingriji  plantele decorative de interior. Veti descoperi modalidati simple de ingrijire pentru 119 tipuri de plante si care sunt semnele ca plantele dumneavoastra sunt bolnave.

Aflati informatii de baza pentru ingrijirea plantelor, de la udarea acestora, la tipuri de pamant sau de cata lumina au nevoie in fiecare zi. Indiferent daca va plac cactusii, plantele agatatoare sau cele suculente, in aceasta carte veti gasi informatiile necesare pentru cultivare si ingrijirea acestora. Ilustratiile color, panourile informative si sfaturile utile din aceasta carte va vor ajuta sa va transformati casa intr-o sera cu plante frumoase si sanatoase. 

3. Expert in cultivarea plantelor de interior – D.G. Hessayon

Expert in cultivarea plantelor de interiorAtunci cand vine vorba de carti despre plante, D.G. Hessayon este unul din cei mai cunoscuti autori din lume, cartile din seria Expert fiind vandute in peste 53 de milioane de exemplare pe tot mapamondul. 

Cartea Expert in cultivarea planterlor de interior a devenit de-a lungul anilor cea mai vanduta carte despre plante, cu mai mult de 14 milioane de exemplare in toata lumea. Veti gasi informatii despre o multitudine de plante, sugestii despre alegerea acestora dar si sfaturi de ingrijire si de asociere cu alte tipuri de plante. De asemenea, veti gasi raspunsuri la principalele intrebari privind ingrijirea plantelor: de ce nu infloresc, de ce se usuca, cum se masoara umiditatea sau cum se inmultesc plantele de interior. 

4. Plante pentru balcon si terasa – Wota Wehmeyer, Hermannm Hackestein

Plante pentru balcon si terasaBalcoanele si terasele poti fi transformate in adevarate sere si gradini in care sa va relaxati pe tot parcursul verii si al toamnei. Cu ajutorul acestei carti veti putea sa va alegeti plantele potrivite pentru balconul sau tereasa dumneavoastra pentru crearea unui design incantator.

Veti afla de asemenea si modul de alegere al celor mai potrivite ghivece dar si combinarea plantelor decorative pentru a le pune in valoare. Alte informatii utile sunt cele despre ingrijirea adecvata fiecarei plante dar si cele mai frumoase flori si plante decorative care pot fi cultivate in balcoane si terase. 

5. Orhideele: minuni multicolore – Lutz Rollke

Orhideele, minuni multicoloreOrhideele sunt printre cele mai populare plante decorative, fiind apreciate pentru coloritul multicolor si pentru eleganta florilor. In aceasta carte veti afla toate informatiile de care aveti nevoie pentru a ingriji si chiar inmulti orhideele pe care le indragiti. 

Pornind de la notiunile de baza, in cele 78 de pagini veti gasi informatii despre cele mai frumoase specii de orhidee, despre intretinerea acestora sau despre inmultire si transvazare. Veti afla de asemenea si despre daunatorii si bolile orhideelor dar si despre cele mai frecvente greseli de intretiere pe care trebuie sa le evitati.